[7-1]   
	
		
	 
	
		$$ 
ments joghurt Hozzvalk:
  • 1 mokkskanl citroml • 1 mokkskanl barnacukor • 2 evkanl vkonyra metlt mentalevl
 
  Italjavaslat:
  • 3 dl vz
 
  Elkszts:
  A natr joghurthoz hozzadjuk a vkonyra metlt mentalevelet, a barnacukrot s a citromlevet, majd az egszet alaposan sszekeverjk. Frissen fogyasztjuk. J tvgyat! 
  Italjavaslat:
  • 3 dl vz
  Ennek nem tom mi a nevve de finom :) Elkszts:
  Az aszalt almt lebltjk s alaposan megrgva fogyasztjuk. J tvgyat! 
  
  
habknny csokoldkrm Hozzvalk:
  • folykony dest • 3 evkanl natr kakapor • 1 db tojsfehrje
  Elkszts:
  Verd fel a tojsfehrjt kemny habb, majd ehhez vatosan keverd hozz a kakaport s az destt. Nagyon knny, csoki z habot kapsz. Egyetlen htrnya, hogy szinte azonnal meg kell enni, ugyanis a tojshab egy id utn sszeesik. Szerencsre ez a krlmny nlunk mg egyszer sem okozott problmt ? annl inkbb az utnptls? 
  
  
  
  
Gombakrmleves lenmagos pirts 
Hozzvalk:
  • 2 szelet lenmagos pirts • 50 g sovny sajtkrm • 1 teskanl vrshagymakrm • 15 dkg ftt vagy konzerv gomba
 
  Italjavaslat:
  • 3 dl vz
 
  Elkszts:
  15 dkg ftt vagy konzerv gombt sszeturmixunk 1 teskanl vrshagymakrmmel s 50 g sovny sajtkrmmel. A ksz gombakrmmel megkennk 2 szelet lenmagos pirtst. J tvgyat! 
  
Sajt termk: 
1. 
Balaton szelet: 
Ital javaslat: ami jl esik 
Elkszts: Boltban vegyl egy balaton szelet csokit 
Tertk: Lj le nyugodj meg s edd meg nyugodtan a csokid majd idd emg az italod. Lnyeg: nyugodt lgy! Nem hajt a tatr! lvezd a csoki zt!   :P 
  
2. 
Puding 
Vegyl a boltban ,otthon edd  meg. :P 
  
  
  
  
  
Kszi Adri a finom recepteket!!s legtbb helyen az ital javaslat egszen tettszik. 3dl vz...:D Amgy ennyire unatkoztl volna szilveszterkor hogy recepteket irklsz?!:D nem mintha ez nem lenne j mert tk j s mg 1x kszi!!! ja s B.U..K.  
                      Annamari   | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		$$ 
bunds kenyr retekkel s mzes teval 
 Hozzvalk:
  • 20 dkg jgcsapretek • 1 teskanl olaj • s
 
  Italjavaslat:
  • 1 filter (tetszleges tpus) tea • 1 teskanl mz • 1 teskanl citroml
 
  Elkszts:
  Bunds kenyr: Egy szelet korps kenyrrel alaposan felitatunk 1 db habosra kevert, picit szott tojst, majd 1 teskanlnyi forr olajon mindkt felt pirosra stjk egy kis serpenyben. Felszeletelt jgcsapretket fogyasztunk mell. J tvgyat! Mzes tea: 3 dl forr vzben tetszleges ideig ztatjuk a teafiltert, majd 1-1 teskanl citromlevet s mzet adunk hozz. Egszsgnkre! 
  Elksztsi id  0-20 perc 
Tpus  vegetrinus tel  ftel Dita tpus………Wellness 
rkategria………gazdasgos             | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		Adri, a tbbit tudjtok... Ezentl ha n rok ide egy jellel fogom jellni, emrt nincsen kedvem kirni. A JEL: $$ 
Tklepnyke Hozzvalk:  0,5 kg fztk meghmozva s lereszelve, 15 dkg sovny tehntr, 15 dkg vrshagyma lereszelve, 40 dkg sznes friss paprika, 4 egsz tojs, 4 dl sovny tejfl, 2 dkg friss vaj, fl kvskanl rlt rmai kmny, negyed kvskanl hagyomnyos kmny, s, morzsolt borsikaf, frissen rlt bors, fl dl olvaolaj a stshez A felhevtett vajon vegesre pirtjuk a hagymt, hozzadjuk a lereszelt tkt, 2-3 percig proljuk, majd jl lecspgtetjk. sszekeverjk a trval s a tojssal, majd megszzuk s zestjk a fszerekkel. Egy nagyobb serpenyt vkonyan megkennk az olvaolajjal, majd felhevtjk. Evkanllal halmokat szaggatunk a trs keverkbl, s az gy kapott lepnykket szp aranybarnra stjk. A paprikkat kicsumzzuk, felkarikzzuk. Egy serpenyben magas hfokon, gyorsan megpirtjuk. Szzuk, borsozzuk, majd a kikevert tejfllel nyakon ntve s tforralva a tklepnykkkel tlaljuk.  
1 adag: Energiatartalom: 432 kcal Fehrje: 17 g Zsr: 31,5 g Sznhidrt: 19,4 g 
Tlttt cukkinihasb Hozzvalk:  2 cukkini, 8 dkg ftt barnarizs, 20 dkg darlt pulyka alscomb, 15 dkg prhagyma, 6 dkg tkmagbl, 6 dkg mandula, 1 kvskanl rlt szegfbors, fl kvskanl rlt szerecsendivirg, 4 evkanl friss petrezselyemzldje, 3 evkanl olvaolaj, s, borsikaf  A cukkinit keresztben elvgjuk, kanllal kivjjuk a belsejt, de gy, hogy kb. egy fl centis rsz megmaradjon. Ezutn tzll ednybe helyezzk a tkhajcskkat. A prhagymt felaprtjuk, hozzadjuk a kivjt cukkinibelst, a rizst s a darlt pulykahst, majd a fszerekkel zestjk. Ezzel tltjk meg a cukkinit. Kevs olajjal meghintve, elmelegtett stben 180 Celsius-fokon kb. 20 percig stjk. Tlalskor vatosan emeljk ki ket!  
1 adag: Energiatartalom: 519 kcal Fehrje: 24 g Zsr: 36 g Sznhidrt: 21 g 
Tks-mkos stemny Hozzvalk:  15 dkg teljeskirls liszt, 25 dkg slttk (hj nlkl), 8 dkg rlt mk, 4 dkg mazsola, 7 dkg friss vaj, 4 evkanl por alak destszer, 2 egsz tojs, 1 kvskanl stpor, fl rd vanlia, csipet s A vajat az destszerrel jl kikeverjk, majd sszedolgozzuk az egsz tojsokkal. A lisztet a mkkal s a stporral elkeverjk, a vanliard belsejt kikaparjuk, majd a sval egytt a liszthez adjuk. A lisztkeverket a slt tkkel vltogatva aprnknt a vajpphez adagoljuk. Kikent formban, elmelegtett stben 190 Celsius-fokon krlbell 30 percig stjk, amg a teteje aranysrga nem lesz, s a beleszrt tre mr nem tapad tszta.  
1 szelet:  Energiatartalom: 183 kcal Fehrje: 4,6 g Zsr: 8,7 g Sznhidrt: 22,6 g  | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		Nevem: Adri 7/h :) a tbbit tudjtok. 
  
Curry-s csirkemell salta Hozzvalk:
  • 1 csipetnyi currypor • 1 csipetnyi s • 500 g tejfl • 500 g csirkemell fil • 1 konzerv anansz • 1 konzerv csemegekukorica
  Elkszts:
  Az alapanyagokat sszekeverem egy nagy tlban, s tkezsig htben rlelem ssze az zeket. Annyi curryt keverek a salthoz, hogy szp srga szne legyen. J tvgyat kvnok! 
  Megjegyzs:
  Kistkezsre, vagy vacsorra ajnlom, egy szelet teljeskirls kenyrrel. 
Elksztsi id …………0-20 perc 
Tpus………………………………………… 
vegetrinus tel eltel (fl adagban) ftel (teljes adagban) 
rkategria………  htkznapi             | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		Nevem: Adrienn (oszt.trs) 
Honlap: www.poci.gportal.hu 
www.ototdikbes.gportal.hu 
  
Receptjeim: 
1. 
bazsalikomos-makrls durum pennetszta  
Hozzvalk:
  • s • 1 csokor frissen tpett bazsalikom • 1 db olajos makrlakonzerv • 8 dkg fge
 
  Italjavaslat:
  • 3 dl vz
 
  Elkszts:
  A durum pennetsztt b, forr, ss vzben kifzzk, majd leszrjk s melegen tartjuk. Kzben elksztjk a bazsalikomos makrlamrtst: 1 konzervnyi olajos makrlt villval sszetrnk s olajostul a forr serpenybe tesszk, zestjk sval s 1 nagy csokor friss tpett bazsalikommal, majd sajt levben, lland kevergets mellett 2 perc alatt tpirtjuk. Fogyasztsra a meleg tsztt a forr mrtssal sszekeverve knljuk. J tvgyat! 
  
2. 
Bolognai spagetti: 
Hozzvalk:
  • vz • 1 evkanl reszelt parmezn sajt • rlt bors • s • 2 evkanl paradicsompr • 15 dkg kockzott ftt srgarpa • 15 dkg kockzott ftt zeller • 1 mokkskanl olaj • 15 dkg vkony metltre vgott ftt, fstlt sonka • 5 dkg durum spaghetti tszta
 
  Italjavaslat:
  • 3 dl vz
 
  Elkszts:
  A durum spagetti tsztt b, ss, forr vzben kifzzk, majd leszrjk s melegen tartjuk. Kzben elksztjk a bolognai ragut. A vkony metltre vgott ftt, fstlt sonkt 1 mokkskanlnyi forr olajon megpirtjuk. Hozzadjuk a kockzott ftt zellert s srgarpt, valamint a 2 evkanl paradicsomprt. zls szerint fszerezzk sval s rlt borssal. A ragut 1 dl vzzel alaposan kiforraljuk. Fogyasztskor a meleg tsztra halmozzuk a ragut s 1 evkanl reszelt parmezn sajttal megszrjuk. J tvgyat!  
3. 
csirks-zldbabos rizott 
Hozzvalk:
  • aprzott petrezselyem zld • majornna • reszelt vrshagyma • s • 1 teskanl reszelt parmezn sajt • 5 dkg barnarizs • 20 dkg mirelit/friss zldbab • 10 dkg csirkemell fil
 
  Italjavaslat:
  • 3 dl vz
 
  Elkszts:
  A csirkemell filt kockkra vgjuk s a zldbabot, a barnarizst egy fzednybe tesszk (a barnarizst fzs eltt 15 percre meleg vzbe kell ztatni, majd lecspgtetve lehet a recept szerint elkszteni). zls szerint fszerezzk sval, reszelt vrshagymval, majornnval, aprzott petrezselyem zlddel s az egszet bven ellep vzzel felengedjk. Idnknt megkavargatva egytt kszre fzzk. Melegen, 1 teskanl reszelt parmezn sajttal megszrva fogyasztjuk. J tvgyat! 
 
  
Elksztsi id ……40-60 perc 
rkategria……… htkznapi 
  
  
4. 
pikns trkonyos halleves 
  Hozzvalk:
  • citroml • rlt bors • s • 50 g hasbra vgott petrezselyemgykr • 50 g hasbra vgott srgarpa • 50 g zldbors • 50 g burgonya • 1 mokkskanl olaj • 20 dkg kockzott halfil
 
  Italjavaslat:
  • 3 dl vz
 
  Elkszts:
  Elfzzk a burgonyt, a rpt, a zldborst s a petrezelyemgykeret. Majd kockzott halfilt csppnyi olajon fehredsig ?stjk?, zestve sval, rlt borssal, majd hozzadjuk az elfztt zldsgeket s 4 dl forr vzzel felntjk. Kb. 15 perc alatt egytt kszre fzzk. A 0,5 dl 10%-os tejsznt kikeverjk a durum liszttel, kshegynyi szrtott trkonylevllel, s a leveshez adjuk. Alaposan kiforraljuk. Fogyasztskor citromlvel tovbb zesthetjk. Az esetleges szlkkat vatosan kezeljk! J tvgyat! 
  
Elksztsi id ………… 
20-40 perc 
  
Ennyi megfelel?                        
  
  | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		Nevem: Adrienn 
Honlapom: www.ototdikbes.gportal.hu 
  
Recept: 
  
Hozzvalk:
  • 3 dl szraz fehrbor • 1 db tojssrgja • 2 evkanl kvtejszn 10%-os zsrtartalm • 10 csepp folykony destszer • 1 kshegynyi egsz fahj • 2 db szegfszeg • 1 db szegfbors • 1 teskanl reszelt citromhj
 
 
 
  Elkszts:
 
  
zestk, amiket fzs eltt teatojsba, vagy fszertllbe kell tenni:  krmnyi egsz fahj 2 db szegfszeg 1 db szegfbors 1 tk. reszelt citromhj 
A tojs srgjt cukorral habosra keverjk. Hozzadjuk a tejsznt. A bort, a vzzel, s a fszerekkel felforraljuk. Hozzmelegtjk a tejsznes tojs srgt, habvervel alaposan elkeverjk, majd szrn keresztl tlba merjk. Csszkben knljuk.  | 
	 
 
 
	
		
	 
	
		| Hozzvalk: 
• 1 db (kszen vsrolt) alms pite
 
Italjavaslat: 
• 3 dl vz 
 
Elkszts:
A kszen vsrolt alms pitt alaposan megrgva elfogyasztjuk. J tvgyat!    
TPUS: VEGAKAJA  ELKSZTSI ID: 0-20 PERC     rkategria: htkznepi :P   Nevem: Adrienn Honlapom: www.poci.gportal.hu  | 
	 
 
 
 [7-1]   
 |