[7-1]
$$ß
mentás joghurt Hozzávalók:
• 1 mokkáskanál citromlé • 1 mokkáskanál barnacukor • 2 evőkanál vékonyra metélt mentalevél
Italjavaslat:
• 3 dl víz
Elkészítés:
A natúr joghurthoz hozzáadjuk a vékonyra metélt mentalevelet, a barnacukrot és a citromlevet, majd az egészet alaposan összekeverjük. Frissen fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Italjavaslat:
• 3 dl víz
Ennek nem tom mi a nevve de finom :) Elkészítés:
Az aszalt almát leöblítjük és alaposan megrágva fogyasztjuk. Jó étvágyat!
habkönnyű csokoládékrém Hozzávalók:
• folyékony édesítő • 3 evőkanál natúr kakaópor • 1 db tojásfehérje
Elkészítés:
Verd fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd ehhez óvatosan keverd hozzá a kakaóport és az édesítőt. Nagyon könnyű, csoki ízű habot kapsz. Egyetlen hátránya, hogy szinte azonnal meg kell enni, ugyanis a tojáshab egy idő után összeesik. Szerencsére ez a körülmény nálunk még egyszer sem okozott problémát ? annál inkább az utánpótlás?
Gombakrémleves lenmagos pirítós
Hozzávalók:
• 2 szelet lenmagos pirítós • 50 g sovány sajtkrém • 1 teáskanál vöröshagymakrém • 15 dkg főtt vagy konzerv gomba
Italjavaslat:
• 3 dl víz
Elkészítés:
15 dkg főtt vagy konzerv gombát összeturmixunk 1 teáskanál vöröshagymakrémmel és 50 g sovány sajtkrémmel. A kész gombakrémmel megkenünk 2 szelet lenmagos pirítóst. Jó étvágyat!
Saját termék:
1.
Balaton szelet:
Ital javaslat: ami jól esik
Előkészítés: Boltban vegyél egy balaton szelet csokit
Teríték: ÓÜLj le nyugodj meg és edd meg nyugodtan a csokid majd idd emg az italod. Lényeg: nyugodt légy! Nem hajt a tatár! Élvezd a csoki ízét! :P
2.
Puding
Vegyél a boltban ,otthon edd meg. :P
KÖszi Adri a finom recepteket!!És legtöbb helyen az ital javaslat egészen tettszik. 3dl víz...:D Amúgy ennyire unatkoztál volna szilveszterkor hogy recepteket irkálsz?!:D nem mintha ez nem lenne jó mert tök jó és még 1x köszi!!! ja és B.U.É.K.
Annamari |
$$ß
bundás kenyér retekkel és mézes teával
Hozzávalók:
• 20 dkg jégcsapretek • 1 teáskanál olaj • só
Italjavaslat:
• 1 filter (tetszőleges típusú) tea • 1 teáskanál méz • 1 teáskanál citromlé
Elkészítés:
Bundás kenyér: Egy szelet korpás kenyérrel alaposan felitatunk 1 db habosra kevert, picit sózott tojást, majd 1 teáskanálnyi forró olajon mindkét felét pirosra sütjük egy kis serpenyőben. Felszeletelt jégcsapretket fogyasztunk mellé. Jó étvágyat! Mézes tea: 3 dl forró vízben tetszőleges ideig áztatjuk a teafiltert, majd 1-1 teáskanál citromlevet és mézet adunk hozzá. Egészségünkre!
Elkészítési idő 0-20 perc
Típus vegetáriánus étel főétel Diéta típus………Wellness
Árkategória………gazdaságos |
Adri, a többit tudjátok... Ezentúl ha én írok ide egy jellel fogom jelölni, emrt nincsen kedvem kiírni. A JEL: $$ß
Töklepényke Hozzávalók: 0,5 kg főzőtök meghámozva és lereszelve, 15 dkg sovány tehéntúró, 15 dkg vöröshagyma lereszelve, 40 dkg színes friss paprika, 4 egész tojás, 4 dl sovány tejföl, 2 dkg friss vaj, fél kávéskanál őrölt római kömény, negyed kávéskanál hagyományos kömény, só, morzsolt borsikafű, frissen őrölt bors, fél dl olívaolaj a sütéshez A felhevített vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lereszelt tököt, 2-3 percig pároljuk, majd jól lecsöpögtetjük. Összekeverjük a túróval és a tojással, majd megsózzuk és ízesítjük a fűszerekkel. Egy nagyobb serpenyőt vékonyan megkenünk az olívaolajjal, majd felhevítjük. Evőkanállal halmokat szaggatunk a túrós keverékből, és az így kapott lepénykéket szép aranybarnára sütjük. A paprikákat kicsumázzuk, felkarikázzuk. Egy serpenyőben magas hőfokon, gyorsan megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a kikevert tejföllel nyakon öntve és átforralva a töklepénykékkel tálaljuk.
1 adag: Energiatartalom: 432 kcal Fehérje: 17 g Zsír: 31,5 g Szénhidrát: 19,4 g
Töltött cukkinihasáb Hozzávalók: 2 cukkini, 8 dkg főtt barnarizs, 20 dkg darált pulyka alsócomb, 15 dkg póréhagyma, 6 dkg tökmagbél, 6 dkg mandula, 1 kávéskanál őrölt szegfűbors, fél kávéskanál őrölt szerecsendióvirág, 4 evőkanál friss petrezselyemzöldje, 3 evőkanál olívaolaj, só, borsikafű A cukkinit keresztben elvágjuk, kanállal kivájjuk a belsejét, de úgy, hogy kb. egy fél centis rész megmaradjon. Ezután tűzálló edénybe helyezzük a tökhajócskákat. A póréhagymát felaprítjuk, hozzáadjuk a kivájt cukkinibelsőt, a rizst és a darált pulykahúst, majd a fűszerekkel ízesítjük. Ezzel töltjük meg a cukkinit. Kevés olajjal meghintve, előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon kb. 20 percig sütjük. Tálaláskor óvatosan emeljük ki őket!
1 adag: Energiatartalom: 519 kcal Fehérje: 24 g Zsír: 36 g Szénhidrát: 21 g
Tökös-mákos sütemény Hozzávalók: 15 dkg teljeskiőrlésű liszt, 25 dkg sülttök (héj nélkül), 8 dkg őrölt mák, 4 dkg mazsola, 7 dkg friss vaj, 4 evőkanál por alakú édesítőszer, 2 egész tojás, 1 kávéskanál sütőpor, fél rúd vanília, csipet só A vajat az édesítőszerrel jól kikeverjük, majd összedolgozzuk az egész tojásokkal. A lisztet a mákkal és a sütőporral elkeverjük, a vaníliarúd belsejét kikaparjuk, majd a sóval együtt a liszthez adjuk. A lisztkeveréket a sült tökkel váltogatva apránként a vajpéphez adagoljuk. Kikent formában, előmelegített sütőben 190 Celsius-fokon körülbelül 30 percig sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz, és a beleszúrt tűre már nem tapad tészta.
1 szelet: Energiatartalom: 183 kcal Fehérje: 4,6 g Zsír: 8,7 g Szénhidrát: 22,6 g |
Nevem: Adri 7/h :) a többit tudjátok.
Curry-s csirkemell saláta Hozzávalók:
• 1 csipetnyi currypor • 1 csipetnyi só • 500 g tejföl • 500 g csirkemell filé • 1 konzerv ananász • 1 konzerv csemegekukorica
Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverem egy nagy tálban, és étkezésig hűtőben érlelem össze az ízeket. Annyi curryt keverek a salátához, hogy szép sárga színe legyen. Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés:
Kisétkezésre, vagy vacsorára ajánlom, egy szelet teljeskiőrléső kenyérrel.
Elkészítési idő …………0-20 perc
Típus…………………………………………
vegetáriánus étel előétel (fél adagban) főétel (teljes adagban)
Árkategória……… hétköznapi |
Nevem: Adrienn (oszt.társ)
Honlap: www.poci.gportal.hu
www.ototdikbes.gportal.hu
Receptjeim:
1.
bazsalikomos-makrélás durum pennetészta
Hozzávalók:
• só • 1 csokor frissen tépett bazsalikom • 1 db olajos makrélakonzerv • 8 dkg füge
Italjavaslat:
• 3 dl víz
Elkészítés:
A durum pennetésztát bő, forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk. Közben elkészítjük a bazsalikomos makrélamártást: 1 konzervnyi olajos makrélát villával összetörünk és olajostul a forró serpenyőbe tesszük, ízesítjük sóval és 1 nagy csokor friss tépett bazsalikommal, majd saját levében, állandó kevergetés mellett 2 perc alatt átpirítjuk. Fogyasztásra a meleg tésztát a forró mártással összekeverve kínáljuk. Jó étvágyat!
2.
Bolognai spagetti:
Hozzávalók:
• víz • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt • őrölt bors • só • 2 evőkanál paradicsompüré • 15 dkg kockázott főtt sárgarépa • 15 dkg kockázott főtt zeller • 1 mokkáskanál olaj • 15 dkg vékony metéltre vágott főtt, füstölt sonka • 5 dkg durum spaghetti tészta
Italjavaslat:
• 3 dl víz
Elkészítés:
A durum spagetti tésztát bő, sós, forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk. Közben elkészítjük a bolognai ragut. A vékony metéltre vágott főtt, füstölt sonkát 1 mokkáskanálnyi forró olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockázott főtt zellert és sárgarépát, valamint a 2 evőkanál paradicsompürét. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és őrölt borssal. A ragut 1 dl vízzel alaposan kiforraljuk. Fogyasztáskor a meleg tésztára halmozzuk a ragut és 1 evőkanál reszelt parmezán sajttal megszórjuk. Jó étvágyat!
3.
csirkés-zöldbabos rizottó
Hozzávalók:
• aprózott petrezselyem zöld • majoránna • reszelt vöröshagyma • só • 1 teáskanál reszelt parmezán sajt • 5 dkg barnarizs • 20 dkg mirelit/friss zöldbab • 10 dkg csirkemell filé
Italjavaslat:
• 3 dl víz
Elkészítés:
A csirkemell filét kockákra vágjuk és a zöldbabot, a barnarizst egy főzőedénybe tesszük (a barnarizst főzés előtt 15 percre meleg vízbe kell áztatni, majd lecsöpögtetve lehet a recept szerint elkészíteni). Ízlés szerint fűszerezzük sóval, reszelt vöröshagymával, majoránnával, aprózott petrezselyem zölddel és az egészet bőven ellepő vízzel felengedjük. Időnként megkavargatva együtt készre főzzük. Melegen, 1 teáskanál reszelt parmezán sajttal megszórva fogyasztjuk. Jó étvágyat!
Elkészítési idő ……40-60 perc
Árkategória……… hétköznapi
4.
pikáns tárkonyos halleves
Hozzávalók:
• citromlé • őrölt bors • só • 50 g hasábra vágott petrezselyemgyökér • 50 g hasábra vágott sárgarépa • 50 g zöldborsó • 50 g burgonya • 1 mokkáskanál olaj • 20 dkg kockázott halfilé
Italjavaslat:
• 3 dl víz
Elkészítés:
Előfőzzük a burgonyát, a répát, a zöldborsót és a petrezelyemgyökeret. Majd kockázott halfilét csöppnyi olajon fehéredésig ?sütjük?, ízesítve sóval, őrölt borssal, majd hozzáadjuk az előfőzött zöldségeket és 4 dl forró vízzel felöntjük. Kb. 15 perc alatt együtt készre főzzük. A 0,5 dl 10%-os tejszínt kikeverjük a durum liszttel, késhegynyi szárított tárkonylevéllel, és a leveshez adjuk. Alaposan kiforraljuk. Fogyasztáskor citromlével tovább ízesíthetjük. Az esetleges szálkákat óvatosan kezeljük! Jó étvágyat!
Elkészítési idő …………
20-40 perc
Ennyi megfelel?
|
Nevem: Adrienn
Honlapom: www.ototdikbes.gportal.hu
Recept:
Hozzávalók:
• 3 dl száraz fehérbor • 1 db tojássárgája • 2 evőkanál kávétejszín 10%-os zsírtartalmú • 10 csepp folyékony édesítőszer • 1 késhegynyi egész fahéj • 2 db szegfűszeg • 1 db szegfűbors • 1 teáskanál reszelt citromhéj
Elkészítés:
ízesítők, amiket főzés előtt teatojásba, vagy fűszertüllbe kell tenni: körömnyi egész fahéj 2 db szegfűszeg 1 db szegfűbors 1 tk. reszelt citromhéj
A tojás sárgáját cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A bort, a vízzel, és a fűszerekkel felforraljuk. Hozzámelegítjük a tejszínes tojás sárgát, habverővel alaposan elkeverjük, majd szűrőn keresztül tálba merjük. Csészékben kínáljuk. |
Hozzávalók:
• 1 db (készen vásárolt) almás pite
Italjavaslat:
• 3 dl víz
Elkészítés:
A készen vásárolt almás pitét alaposan megrágva elfogyasztjuk. Jó étvágyat!
TÍPUS: VEGAKAJA ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 0-20 PERC Árkategória: hétköznepi :P Nevem: Adrienn Honlapom: www.poci.gportal.hu |
[7-1]
|