[7-1]
$$
ments joghurt Hozzvalk:
• 1 mokkskanl citroml • 1 mokkskanl barnacukor • 2 evkanl vkonyra metlt mentalevl
Italjavaslat:
• 3 dl vz
Elkszts:
A natr joghurthoz hozzadjuk a vkonyra metlt mentalevelet, a barnacukrot s a citromlevet, majd az egszet alaposan sszekeverjk. Frissen fogyasztjuk. J tvgyat!
Italjavaslat:
• 3 dl vz
Ennek nem tom mi a nevve de finom :) Elkszts:
Az aszalt almt lebltjk s alaposan megrgva fogyasztjuk. J tvgyat!
habknny csokoldkrm Hozzvalk:
• folykony dest • 3 evkanl natr kakapor • 1 db tojsfehrje
Elkszts:
Verd fel a tojsfehrjt kemny habb, majd ehhez vatosan keverd hozz a kakaport s az destt. Nagyon knny, csoki z habot kapsz. Egyetlen htrnya, hogy szinte azonnal meg kell enni, ugyanis a tojshab egy id utn sszeesik. Szerencsre ez a krlmny nlunk mg egyszer sem okozott problmt ? annl inkbb az utnptls?
Gombakrmleves lenmagos pirts
Hozzvalk:
• 2 szelet lenmagos pirts • 50 g sovny sajtkrm • 1 teskanl vrshagymakrm • 15 dkg ftt vagy konzerv gomba
Italjavaslat:
• 3 dl vz
Elkszts:
15 dkg ftt vagy konzerv gombt sszeturmixunk 1 teskanl vrshagymakrmmel s 50 g sovny sajtkrmmel. A ksz gombakrmmel megkennk 2 szelet lenmagos pirtst. J tvgyat!
Sajt termk:
1.
Balaton szelet:
Ital javaslat: ami jl esik
Elkszts: Boltban vegyl egy balaton szelet csokit
Tertk: Lj le nyugodj meg s edd meg nyugodtan a csokid majd idd emg az italod. Lnyeg: nyugodt lgy! Nem hajt a tatr! lvezd a csoki zt! :P
2.
Puding
Vegyl a boltban ,otthon edd meg. :P
Kszi Adri a finom recepteket!!s legtbb helyen az ital javaslat egszen tettszik. 3dl vz...:D Amgy ennyire unatkoztl volna szilveszterkor hogy recepteket irklsz?!:D nem mintha ez nem lenne j mert tk j s mg 1x kszi!!! ja s B.U..K.
Annamari |
$$
bunds kenyr retekkel s mzes teval
Hozzvalk:
• 20 dkg jgcsapretek • 1 teskanl olaj • s
Italjavaslat:
• 1 filter (tetszleges tpus) tea • 1 teskanl mz • 1 teskanl citroml
Elkszts:
Bunds kenyr: Egy szelet korps kenyrrel alaposan felitatunk 1 db habosra kevert, picit szott tojst, majd 1 teskanlnyi forr olajon mindkt felt pirosra stjk egy kis serpenyben. Felszeletelt jgcsapretket fogyasztunk mell. J tvgyat! Mzes tea: 3 dl forr vzben tetszleges ideig ztatjuk a teafiltert, majd 1-1 teskanl citromlevet s mzet adunk hozz. Egszsgnkre!
Elksztsi id 0-20 perc
Tpus vegetrinus tel ftel Dita tpus………Wellness
rkategria………gazdasgos |
Adri, a tbbit tudjtok... Ezentl ha n rok ide egy jellel fogom jellni, emrt nincsen kedvem kirni. A JEL: $$
Tklepnyke Hozzvalk: 0,5 kg fztk meghmozva s lereszelve, 15 dkg sovny tehntr, 15 dkg vrshagyma lereszelve, 40 dkg sznes friss paprika, 4 egsz tojs, 4 dl sovny tejfl, 2 dkg friss vaj, fl kvskanl rlt rmai kmny, negyed kvskanl hagyomnyos kmny, s, morzsolt borsikaf, frissen rlt bors, fl dl olvaolaj a stshez A felhevtett vajon vegesre pirtjuk a hagymt, hozzadjuk a lereszelt tkt, 2-3 percig proljuk, majd jl lecspgtetjk. sszekeverjk a trval s a tojssal, majd megszzuk s zestjk a fszerekkel. Egy nagyobb serpenyt vkonyan megkennk az olvaolajjal, majd felhevtjk. Evkanllal halmokat szaggatunk a trs keverkbl, s az gy kapott lepnykket szp aranybarnra stjk. A paprikkat kicsumzzuk, felkarikzzuk. Egy serpenyben magas hfokon, gyorsan megpirtjuk. Szzuk, borsozzuk, majd a kikevert tejfllel nyakon ntve s tforralva a tklepnykkkel tlaljuk.
1 adag: Energiatartalom: 432 kcal Fehrje: 17 g Zsr: 31,5 g Sznhidrt: 19,4 g
Tlttt cukkinihasb Hozzvalk: 2 cukkini, 8 dkg ftt barnarizs, 20 dkg darlt pulyka alscomb, 15 dkg prhagyma, 6 dkg tkmagbl, 6 dkg mandula, 1 kvskanl rlt szegfbors, fl kvskanl rlt szerecsendivirg, 4 evkanl friss petrezselyemzldje, 3 evkanl olvaolaj, s, borsikaf A cukkinit keresztben elvgjuk, kanllal kivjjuk a belsejt, de gy, hogy kb. egy fl centis rsz megmaradjon. Ezutn tzll ednybe helyezzk a tkhajcskkat. A prhagymt felaprtjuk, hozzadjuk a kivjt cukkinibelst, a rizst s a darlt pulykahst, majd a fszerekkel zestjk. Ezzel tltjk meg a cukkinit. Kevs olajjal meghintve, elmelegtett stben 180 Celsius-fokon kb. 20 percig stjk. Tlalskor vatosan emeljk ki ket!
1 adag: Energiatartalom: 519 kcal Fehrje: 24 g Zsr: 36 g Sznhidrt: 21 g
Tks-mkos stemny Hozzvalk: 15 dkg teljeskirls liszt, 25 dkg slttk (hj nlkl), 8 dkg rlt mk, 4 dkg mazsola, 7 dkg friss vaj, 4 evkanl por alak destszer, 2 egsz tojs, 1 kvskanl stpor, fl rd vanlia, csipet s A vajat az destszerrel jl kikeverjk, majd sszedolgozzuk az egsz tojsokkal. A lisztet a mkkal s a stporral elkeverjk, a vanliard belsejt kikaparjuk, majd a sval egytt a liszthez adjuk. A lisztkeverket a slt tkkel vltogatva aprnknt a vajpphez adagoljuk. Kikent formban, elmelegtett stben 190 Celsius-fokon krlbell 30 percig stjk, amg a teteje aranysrga nem lesz, s a beleszrt tre mr nem tapad tszta.
1 szelet: Energiatartalom: 183 kcal Fehrje: 4,6 g Zsr: 8,7 g Sznhidrt: 22,6 g |
Nevem: Adri 7/h :) a tbbit tudjtok.
Curry-s csirkemell salta Hozzvalk:
• 1 csipetnyi currypor • 1 csipetnyi s • 500 g tejfl • 500 g csirkemell fil • 1 konzerv anansz • 1 konzerv csemegekukorica
Elkszts:
Az alapanyagokat sszekeverem egy nagy tlban, s tkezsig htben rlelem ssze az zeket. Annyi curryt keverek a salthoz, hogy szp srga szne legyen. J tvgyat kvnok!
Megjegyzs:
Kistkezsre, vagy vacsorra ajnlom, egy szelet teljeskirls kenyrrel.
Elksztsi id …………0-20 perc
Tpus…………………………………………
vegetrinus tel eltel (fl adagban) ftel (teljes adagban)
rkategria……… htkznapi |
Nevem: Adrienn (oszt.trs)
Honlap: www.poci.gportal.hu
www.ototdikbes.gportal.hu
Receptjeim:
1.
bazsalikomos-makrls durum pennetszta
Hozzvalk:
• s • 1 csokor frissen tpett bazsalikom • 1 db olajos makrlakonzerv • 8 dkg fge
Italjavaslat:
• 3 dl vz
Elkszts:
A durum pennetsztt b, forr, ss vzben kifzzk, majd leszrjk s melegen tartjuk. Kzben elksztjk a bazsalikomos makrlamrtst: 1 konzervnyi olajos makrlt villval sszetrnk s olajostul a forr serpenybe tesszk, zestjk sval s 1 nagy csokor friss tpett bazsalikommal, majd sajt levben, lland kevergets mellett 2 perc alatt tpirtjuk. Fogyasztsra a meleg tsztt a forr mrtssal sszekeverve knljuk. J tvgyat!
2.
Bolognai spagetti:
Hozzvalk:
• vz • 1 evkanl reszelt parmezn sajt • rlt bors • s • 2 evkanl paradicsompr • 15 dkg kockzott ftt srgarpa • 15 dkg kockzott ftt zeller • 1 mokkskanl olaj • 15 dkg vkony metltre vgott ftt, fstlt sonka • 5 dkg durum spaghetti tszta
Italjavaslat:
• 3 dl vz
Elkszts:
A durum spagetti tsztt b, ss, forr vzben kifzzk, majd leszrjk s melegen tartjuk. Kzben elksztjk a bolognai ragut. A vkony metltre vgott ftt, fstlt sonkt 1 mokkskanlnyi forr olajon megpirtjuk. Hozzadjuk a kockzott ftt zellert s srgarpt, valamint a 2 evkanl paradicsomprt. zls szerint fszerezzk sval s rlt borssal. A ragut 1 dl vzzel alaposan kiforraljuk. Fogyasztskor a meleg tsztra halmozzuk a ragut s 1 evkanl reszelt parmezn sajttal megszrjuk. J tvgyat!
3.
csirks-zldbabos rizott
Hozzvalk:
• aprzott petrezselyem zld • majornna • reszelt vrshagyma • s • 1 teskanl reszelt parmezn sajt • 5 dkg barnarizs • 20 dkg mirelit/friss zldbab • 10 dkg csirkemell fil
Italjavaslat:
• 3 dl vz
Elkszts:
A csirkemell filt kockkra vgjuk s a zldbabot, a barnarizst egy fzednybe tesszk (a barnarizst fzs eltt 15 percre meleg vzbe kell ztatni, majd lecspgtetve lehet a recept szerint elkszteni). zls szerint fszerezzk sval, reszelt vrshagymval, majornnval, aprzott petrezselyem zlddel s az egszet bven ellep vzzel felengedjk. Idnknt megkavargatva egytt kszre fzzk. Melegen, 1 teskanl reszelt parmezn sajttal megszrva fogyasztjuk. J tvgyat!
Elksztsi id ……40-60 perc
rkategria……… htkznapi
4.
pikns trkonyos halleves
Hozzvalk:
• citroml • rlt bors • s • 50 g hasbra vgott petrezselyemgykr • 50 g hasbra vgott srgarpa • 50 g zldbors • 50 g burgonya • 1 mokkskanl olaj • 20 dkg kockzott halfil
Italjavaslat:
• 3 dl vz
Elkszts:
Elfzzk a burgonyt, a rpt, a zldborst s a petrezelyemgykeret. Majd kockzott halfilt csppnyi olajon fehredsig ?stjk?, zestve sval, rlt borssal, majd hozzadjuk az elfztt zldsgeket s 4 dl forr vzzel felntjk. Kb. 15 perc alatt egytt kszre fzzk. A 0,5 dl 10%-os tejsznt kikeverjk a durum liszttel, kshegynyi szrtott trkonylevllel, s a leveshez adjuk. Alaposan kiforraljuk. Fogyasztskor citromlvel tovbb zesthetjk. Az esetleges szlkkat vatosan kezeljk! J tvgyat!
Elksztsi id …………
20-40 perc
Ennyi megfelel?
|
Nevem: Adrienn
Honlapom: www.ototdikbes.gportal.hu
Recept:
Hozzvalk:
• 3 dl szraz fehrbor • 1 db tojssrgja • 2 evkanl kvtejszn 10%-os zsrtartalm • 10 csepp folykony destszer • 1 kshegynyi egsz fahj • 2 db szegfszeg • 1 db szegfbors • 1 teskanl reszelt citromhj
Elkszts:
zestk, amiket fzs eltt teatojsba, vagy fszertllbe kell tenni: krmnyi egsz fahj 2 db szegfszeg 1 db szegfbors 1 tk. reszelt citromhj
A tojs srgjt cukorral habosra keverjk. Hozzadjuk a tejsznt. A bort, a vzzel, s a fszerekkel felforraljuk. Hozzmelegtjk a tejsznes tojs srgt, habvervel alaposan elkeverjk, majd szrn keresztl tlba merjk. Csszkben knljuk. |
Hozzvalk:
• 1 db (kszen vsrolt) alms pite
Italjavaslat:
• 3 dl vz
Elkszts:
A kszen vsrolt alms pitt alaposan megrgva elfogyasztjuk. J tvgyat!
TPUS: VEGAKAJA ELKSZTSI ID: 0-20 PERC rkategria: htkznepi :P Nevem: Adrienn Honlapom: www.poci.gportal.hu |
[7-1]
|