Tökös-mákos sütemény
Adri 2007.04.04. 13:11
Tökös-mákos sütemény Hozzávalók: 15 dkg teljeskiőrlésű liszt, 25 dkg sülttök (héj nélkül), 8 dkg őrölt mák, 4 dkg mazsola, 7 dkg friss vaj, 4 evőkanál por alakú édesítőszer, 2 egész tojás, 1 kávéskanál sütőpor, fél rúd vanília, csipet só A vajat az édesítőszerrel jól kikeverjük, majd összedolgozzuk az egész tojásokkal. A lisztet a mákkal és a sütőporral elkeverjük, a vaníliarúd belsejét kikaparjuk, majd a sóval együtt a liszthez adjuk. A lisztkeveréket a sült tökkel váltogatva apránként a vajpéphez adagoljuk. Kikent formában, előmelegített sütőben 190 Celsius-fokon körülbelül 30 percig sütjük, amíg a teteje aranysárga nem lesz, és a beleszúrt tűre már nem tapad tészta.
1 szelet: Energiatartalom: 183 kcal Fehérje: 4,6 g Zsír: 8,7 g Szénhidrát: 22,6 g
|