Töklepényke
Adri 2007.04.04. 13:04
Töklepényke Hozzávalók: 0,5 kg főzőtök meghámozva és lereszelve, 15 dkg sovány tehéntúró, 15 dkg vöröshagyma lereszelve, 40 dkg színes friss paprika, 4 egész tojás, 4 dl sovány tejföl, 2 dkg friss vaj, fél kávéskanál őrölt római kömény, negyed kávéskanál hagyományos kömény, só, morzsolt borsikafű, frissen őrölt bors, fél dl olívaolaj a sütéshez A felhevített vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a lereszelt tököt, 2-3 percig pároljuk, majd jól lecsöpögtetjük. Összekeverjük a túróval és a tojással, majd megsózzuk és ízesítjük a fűszerekkel. Egy nagyobb serpenyőt vékonyan megkenünk az olívaolajjal, majd felhevítjük. Evőkanállal halmokat szaggatunk a túrós keverékből, és az így kapott lepénykéket szép aranybarnára sütjük. A paprikákat kicsumázzuk, felkarikázzuk. Egy serpenyőben magas hőfokon, gyorsan megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a kikevert tejföllel nyakon öntve és átforralva a töklepénykékkel tálaljuk.
1 adag: Energiatartalom: 432 kcal Fehérje: 17 g Zsír: 31,5 g Szénhidrát: 19,4 g
|