Tklepnyke
Adri 2007.04.04. 13:04
Tklepnyke Hozzvalk: 0,5 kg fztk meghmozva s lereszelve, 15 dkg sovny tehntr, 15 dkg vrshagyma lereszelve, 40 dkg sznes friss paprika, 4 egsz tojs, 4 dl sovny tejfl, 2 dkg friss vaj, fl kvskanl rlt rmai kmny, negyed kvskanl hagyomnyos kmny, s, morzsolt borsikaf, frissen rlt bors, fl dl olvaolaj a stshez A felhevtett vajon vegesre pirtjuk a hagymt, hozzadjuk a lereszelt tkt, 2-3 percig proljuk, majd jl lecspgtetjk. sszekeverjk a trval s a tojssal, majd megszzuk s zestjk a fszerekkel. Egy nagyobb serpenyt vkonyan megkennk az olvaolajjal, majd felhevtjk. Evkanllal halmokat szaggatunk a trs keverkbl, s az gy kapott lepnykket szp aranybarnra stjk. A paprikkat kicsumzzuk, felkarikzzuk. Egy serpenyben magas hfokon, gyorsan megpirtjuk. Szzuk, borsozzuk, majd a kikevert tejfllel nyakon ntve s tforralva a tklepnykkkel tlaljuk.
1 adag: Energiatartalom: 432 kcal Fehrje: 17 g Zsr: 31,5 g Sznhidrt: 19,4 g
|