pikáns tárkonyos halleves
Adri 2007.04.04. 13:03
pikáns tárkonyos halleves
Hozzávalók:
• citromlé • őrölt bors • só • 50 g hasábra vágott petrezselyemgyökér • 50 g hasábra vágott sárgarépa • 50 g zöldborsó • 50 g burgonya • 1 mokkáskanál olaj • 20 dkg kockázott halfilé
Italjavaslat:
• 3 dl víz
Elkészítés:
Előfőzzük a burgonyát, a répát, a zöldborsót és a petrezelyemgyökeret. Majd kockázott halfilét csöppnyi olajon fehéredésig ?sütjük?, ízesítve sóval, őrölt borssal, majd hozzáadjuk az előfőzött zöldségeket és 4 dl forró vízzel felöntjük. Kb. 15 perc alatt együtt készre főzzük. A 0,5 dl 10%-os tejszínt kikeverjük a durum liszttel, késhegynyi szárított tárkonylevéllel, és a leveshez adjuk. Alaposan kiforraljuk. Fogyasztáskor citromlével tovább ízesíthetjük. Az esetleges szálkákat óvatosan kezeljük! Jó étvágyat!
Elkészítési idő …………
20-40 perc
|