Gesztenyvel tlttt pulyka
Kati s Macsekok 2006.12.21. 17:57
Ksznjk Katinak s a macsekoknak a finom receptet!!
Gesztenyvel tlttt pulyka
Hozzvalk: 1 kzepes nagysg hzott fiatal pulyka, 60-80 dkg darlt sertshs, 80 dkg gesztenye, 2 tojs, 12 dkg zsr, s, bors, 2 dl tejszn.
Elksztse: A gesztenyt megtiszttjuk, s egy kevs levesben vajjal megproljuk, majd lehtjk. A darlt hst szzuk, borsozzuk, rntjk a tejsznt, s 1-2 tojssal sszegyrjuk, majd hozzkavarjuk a gesztenyt. Kzben a megtiszttott pulyka mellcsontjt hegyes kssel vatosan kifejtjk. A pulyka belsejt beszzuk, s az elksztett tltelkkel megtltjk. A nylst vkony zsineggel bevarrjuk, megformzzuk, a pulykt beszzuk s tepsibe tesszk. Ezutn olvasztott zsrral lentve, nem tl forr stben tbbszri locsolssal, szp pirosra, puhra stjk. Stsi ideje kb. 2-2,5 ra.
A kis Macsekok jl vannak nagyon vrjk a karcsonyft:):)Ht ki is fogom ktni a ft:):)
Kellemes napot
Kati s Macsekok
|